Kreativ konkurrence 2017

Deltag i konkurrencen og vær heldig at vinde 5.000 kr. til klassen. I kan indsende tekster, film, musik, fotos eller billedkunst. Fristen er den 30.11.2017.

Kærester og kontrol – hvad er i orden?

Temaet for dette års konkurrence er kontrol og hvordan man sætter grænsen i sit kæresteforhold. 

Det kan være svært at sige fra, hvis kæresten vil bestemme det hele. Særligt hvis det er den første kæreste, man har. Men er det okay, at kæresten bestemmer,
hvilket tøj, man skal have på og hvem man må være venner med? Og er det i orden at få tjekket sine beskeder på mobilen og udlevere sin kode til sin facebookprofil, så kæresten kan se, hvem man skriver med? Hvor går grænsen mellem kærlighed og kontrol?

Brug spørgsmålene som afsæt for en diskussion med dine elever om temaet ”Kærester og kontrol”, og lad eleverne arbejde med et kreativt produkt, der viser deres refleksioner og svar på spørgsmålene. 

Hvem kan deltage?

I kan deltage i disse grupper: 

Gruppe 1: Unge i 7.-9. klasse
Gruppe 2: Unge i 10. klasser, erhvervs- og produktionsskoler, hhx, htx, stx og andre ungdomsuddannelser.

Eleverne deltager enkeltvis eller i grupper med deres bidrag eller som samlet klasse med ét bidrag. Hver klasse må altså gerne indsende flere bidrag.

Hvad skal I sende?

Vi modtager kreative bidrag inden for disse genrer:
  • Film og musik. Længde: max 3 minutter pr. bidrag. 
  • Billeder og fotos
  • Tekster – noveller og digte. Længde: max to normalsider pr. bidrag.  

Vi bedømmer kun bidrag, som er indsendt digitalt, og som holder sig inden for temaet 'kærester og kontrol - hvad er i orden?'. 

Præmier

Der er en hovedpræmie på 5.000 kr. og en 2. præmie på 2.500 kr. i hver af de to grupper (udskoling og ungdomsuddannelser). Der er altså fire præmier i alt.

Uanset om eleverne deltager enkeltvis, som grupper eller som samlet klasse, så er det HELE klassen, der vinder præmien.

Dommerpanel

Vinderne udvælges af en dommerkomité, som består af Ministeren for ligestilling, Generalsekretæren for Bryd Tavsheden, Formanden for Det Kriminalpræventive Råd og to fagdommere. Sidste års fagdommere var forfatter Kenneth Bøgh Andersen og debattør Emma Holten.  

Frist

Der er frist for at indsende bidrag den 30. november 2017.

Bidragene uploades hos BrydTavsheden

Inspiration 

Her kan I finde inspiration til øvelser og planlægning af et forløb, som rammesætter konkurrencens tema. 

Hvem vandt sidste gang?

Sidste års tema var "Min krop - mine regler". 

Se de fire vindere fra 2016/17

Kampagneplakater

      

Ud over de fire vindere, vandt tre drenge fra 3.A på Hillerød HTX en ekstrapræmie for deres forslag til kampagneplakater. Præmien var en dag hos et reklamebureau til at færdiggøre plakaterne. Print plakaterne her