Han havde ultimativ kontrol over mig

Historie

Jeg var konstant angst for ham.

Jeg var lige fyldt 17 og var startet på en ny skole hvor det gik ud på at gå så meget i byen som muligt.

Jeg begyndte at gå meget på en bestemt natklub og lærte hurtigt personale og ejer at kende, vi blev behandlet som VIP. Det var her jeg mødte ham, den mand der forvandlede mit liv fra uskyldig teenager til mærket kvinde. han var 6 år ældre end mig og vidste præcis hvad han skulle sige for at få en pige til at falde for ham, han var fantastisk mit livs kærlighed (troede jeg).

Han kom oprindeligt fra Kosovo og er hvad jeg ville mene krigsskadet. Det ene øjeblik var han kærlig og omsorgsfuld og i det næste øjeblik fjern og aggressiv. Han var ikke bange for at sætte mig på plads midt på diskoteket, jeg blev tit slæbt med om på bagtrappen til en ordenlig omgang, og fik besked på at lade som ingenting bagefter.

Han blev hurtigt utroligt kontrollerende og skulle vide hver en bevægelse jeg lavede, når jeg skulle i byen måtte det kun være på det ene diskotek, da alle hans venner hang ud der, og han selv var dørmand. Der kunne jeg ikke være sammen med andre.

Jeg opdagede ofte at han kørte forbi den bygning jeg bor i og lyste ind af mit vindue med en rød laser for at vise at han holde øje med mig. han bliv voldlig og magtfuld når jeg afviste ham, han havde lejet garage i byen til sin bil, hvor jeg tit blev taget hen, i starten var det spændende for hvad nu hvis vi blev opdaget. det ændrede sig hurtigt till det sted han kunne tage mig hen uden folk lagde mærke til det, da det var mod min vilje.

Han viste hvornår jeg havde fri fra skole, hvad jeg lavede, hvor, hvornår og men hvem. han havde den ultimative kontrol over mig, men jeg var stadig voldsomt fascineret af ham, jeg kunne ikke leve uden ham, jeg var afhængig!

Det var først da jeg lagde mærke til at hans brødre var begyndt at følge efter mig og de begyndte at færdes i det nabolag jeg bor i, det gik op for mig hvor langt ude vores forhold var!

Jeg tog mere og mere afstand fra ham i håbet om at han ligeså stille ville give slip, men det gjorde alt værre! han blev sygeligt besat af mig i takt med at volden blev voldsommere og voldsommere.

Jeg var konstant angst for ham når jeg færdes i byen, de var der altid! en bytur blev jeg fuldt efter af hans ene bror i en hel aften.

Min engelsklære bemærkede det og trak mig til side en dag, jeg fik en tid ved skole psykologen og begyndte at arbejde på det der føles som mit livs sværeste beslutning! jeg ville være fri!

Det der stoppede vores forhold var et kæmpe skænderig og tur på skadestuen for mit vedkommende. men vi har ikke været sammen siden!

Det er nu et halvt år siden og kan stadig til tider blive utilpas i voldsomme situationer og kigger mig en ekstra gang over skuldrene når jeg er i byen.

Men jeg fik min frihed!

Pige, 18 år

Podcast om jalousi

Jalousi er mange gange det første trin ud i et voldeligt forhold. Hør psykolog Ida Koch fortælle.