Jeg mistede meget af mig selv da vi var sammen

Historie

Det startede med at han slog mig når vi havde sex. Han kunne godt lide det, og jeg ville jo gerne gøre ham glad… Slag udviklede sig til lussinger, riven i håret, spyt i hovedet og knytnæver. Det var flovt og ydmygende – og det gentog sig!

Det er svært at forklare en situation, som jeg ikke selv så som forkert, før jeg kom ud af forholdet. Men ja, nu gør jeg det, da jeg gerne vil gøre andre opmærksomme på, at det IKKE er en måde der er okay at blive behandlet på – selvom det virker normalt.

Jeg havde mødt en sød fyr. Han var sjov, humoristisk og sindssygt charmerende. Jeg elskede ham, og han elskede mig. Han var ikke et af Guds bedste børn, men jeg kunne ikke se noget skidt i ham.

Han var simpelthen så sød, han forgudede mig det første lange stykke tid af vores forhold, og sagde at vi skulle vente med sex, til at jeg var klar til det. Han elskede mig, og jeg tror jeg elskede alt den opmærksomhed han gav mig.

Han ringede mange gange dagligt, og skrev rigtig mange sms’er i løbet af en dag. Han tjekkede hele tiden op på hvad jeg lavede, og hvem jeg var sammen med – og om det stemte overens med hvad jeg havde fortalt ham jeg skulle.. En dag havde jeg været irriteret på ham, og gad derfor ikke svarede når han ringede.. Det var frygteligt, for han ringede til mig 27 gange, og skrev den ene lange sms efter den anden. Der begyndte jeg at synes det var underligt, men når jeg så så ham igen, var alt tilgivet og glemt.

Vores sexliv blev mærkeligt, og idag kan jeg mærke, at jeg trådte over mange grænser, som jeg ikke ønskede at træde over. Især når han blev fuld, blev vores sexliv helt absurd… Det startede med at han slog mig når vi havde sex. Han kunne godt lide det, og jeg ville jo gerne gøre ham glad… Slag udviklede sig til lussinger, riven i håret, spyt i hovedet og knytnæver. Det var flovt og ydmygende – og det gentog sig! Hvis jeg gjorde det mindste forkert, så skulle jeg “straffes” på denne måde. Jeg havde tit blå mærker, eller røde plamager på mit kindben, efter en knytnæve i hovedet.

Han kunne godt lide at stikke forskellige ting op i mig. Jeg havde ikke lyst til det, og det gjorde enormt ondt. Men jeg gjorde det, for ham – og han fik det til at virke så normalt.
 Engang tissede han udover mig. Det er idag enormt ydmygende. Men dengang var det helt normalt… Jeg fortalte det til min bedste veninde, som sagde, at sådan noget gør man altså ikke – ikke medmindre man er til sådan noget. Men jeg beskyldte mig selv, for alt der skete. For jeg sagde jo ikke fra?

Jeg elskede ham, og ville ikke forlades af ham, trods de ting han gjorde. Jeg var blevet så isoleret med ham, da han ikke ønskede at jeg så mine venner og veninder mere. Han blev jaloux, bare jeg skulle være sammen med et par veninder – og rådede mig derfor til at blive hjemme. Og jeg lyttede til ham. Gang på gang.

Vores forhold varede ved i et halvt års tid. Jeg var aldrig kommet ud af det, hvis det ikke var med hjælp fra de folk jeg har omkring mig. Især min konsulent og psykolog bakkede mig op, og fik mig til at se realiteten i øjnene. Det har skadet mig efterfølgende, ja. Jeg mistede meget af mig selv i løbet af det halve år vi var sammen. Og jeg tør slet ikke tænke på hvilken nikkedukke jeg var blevet til, hvis vi stadig var sammen, den dag idag.

Derfor; bryd tavsheden. Det er umuligt at komme ud af sådan et forhold, hvis man ikke inddrager nogle personer i det, som man kan støtte sig op af.

Pige,  20 år

Hvorfor går man ikke?

Det kan være svært at forlade en voldelig kæreste. Måske tror man, at man kan hjælpe kæresten, eller måske tør man ikke gå.