Kreativ konkurrence 2018-19

Tak for alle jeres gode bidrag til den kreative konkurrence. Dommerne har kåret de fire bedste ved en præmieoverrækkelse den 5. februar i København.

Årets vindere kom fra Kassebølle Friskole ved Rudkøbing på Langeland, Langå Skole ved Randers, Alssundgymnasiet i Sønderborg og Vesterdal Efterskole ved Nørre Åby på Fyn.

Kreativ Konkurrence mod kærestevold afholdes i et samarbejde mellem minister for ligestilling, Bryd Tavsheden og DKR. Dommerpanelet i år var minister for ligestilling Eva Kjer Hansen, generalsekretæren for Bryd Tavsheden Isabella Wedendahl, sekretariatschef fra DKR Anna Karina Nickelsen, Youtuber Louise Bjerre og forfatter Sebastian Bune.

Vinderne 7.-9. klasse

1. præmie: Lea fra 9. klasse på Kassebølle Friskole ved Rudkøbing på Langeland for novellen Er det forkert?.

2. præmie: Jonas, Asger & Magnus fra 8. B fra Langå Skole ved Randers i Midtjylland med novellen Skal- skal ikke?.

Vinderne 10. klasse, erhvervs- og produktionsskoler, hhx, htx, stx og andre ungdomsuddannelser

1. præmie: Signe, Oliver, Jesper, William, Elise, Karen, Natasha, Jeppe & Olivia fra klassen u19Me fra Alssundgymnasiet Sønderborg i Sydjylland. 

2. præmie: Silas, Jonas, Magnus & Karoline fra klassen PRO, Vesterdal Efterskole ved Nørre Åby på Fyn. 

Om konkurrencen

Klasserne kunne vinde 10.000 kr. for den bedste film, billede, novelle eller digt om at respektere hinandens grænser.

Man skulle indsende kreative produkter som film, billeder og digte. Temaet var ’skal – skal ikke’ og handlede om at aflæse og respektere hinandens grænser, når man er eller gerne vil være kærester. Hvis man har antennerne ude og tolker og respekterer hinandens signaler og grænser, bliver det bare en bedre oplevelse for begge parter.

Hvem kunne deltage?

Konkurrencen var for elever i udskolingen og på ungdomsuddannelser. Man kunne deltage enkeltvis eller i grupper med alle bidrag eller som samlet klasse med ét bidrag. Hver klasse må altså gerne indsende flere bidrag. Bidragen skulle illustrere årets tema inden for genrerne film og musik, tekster (noveller og digte) og billeder og fotos.

Hovedpræmie var på 10.000 kr. og der var en 2. præmie på 5.000 kr. i hver af de to aldersgrupper. Altså fire præmier i alt. Præmien gik til HELE klassen.  

Se mere om konkurrencen her.  

Konkurrencen er et samarbejde mellem ligestillingsministeren, Bryd Tavsheden og DKR.